Företag

Som det brukar var i större städer så är företagsklimatet i Uppsala mycket bra, man trivs att driva företag i staden och hela tiden så utvecklas och frodas företagen. Det kommer till nya företag som växer och det anställs personer från hela landet. Det finns ungefär 17000 företag i Uppsala där 12000 är enmansföretag. Konsultverksamheten inom IT är den som vuxit mest de senaste åren.

Fastighetsmäklare

Ett företag som växer är ROI Fastighetsmäklare, från starten 2012 så finns idag ROI på flertalet platser i landet med Uppsala som bas. Även Barcelona får del av ROI då företaget säljer fastigheter där. Runt om i Sverige så startas mäklare på Franchisebasis med ROI som plattform. Det säljs fastigheter och bostäder både i Uppsala, Sverige och utomlands.

IT företag

Sogeti är det absolut största IT företaget i Uppsala, här levereras service inom IT och data och i Uppsala så finns det hög kompetens inom läkemedels specifik IT. Annan kompetens så kan nämnas Microsoft.NET och annan bred kompetens inom IT. Genom certifieringar inom IT-området så får kunderna service av god kvalité. Företaget har i Uppsala ett 35-tal anställda. Totalt runt om i Sverige så finns det 150 konsulter inom Sogeti.

Uppsala Science Park

företag i UppsalaHär samlas 140 olika företag under samma tak, Uppsala Science Park är en fantastisk plats för företag inom bland annat bioteknik och medicin. Livsmedelsverket har sitt säte här men också institutioner för genetik och patologi. Uppsala universitet finns också här som en del av Uppsala Science Park.